PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PRIORITĂȚILE ROMÂNILOR – VIDEO

PRIORITĂȚILE ROMÂNILOR – VIDEO

de admin
0 vizualizări

An de an, romanii cheltuiesc aproape doua miliarde de lei pentru asigurari. Ofera insa grija si atentie mai mare masinilor decat caselor in care traiesc. Specialistii spun ca acest lucru se intampla din cauza primariilor care nu aplica sanctiuni usturatoare pentru proprietarii care nu vor sa incheie asigurari obligatorii pentru locuinte.

Anul trecut, romanii au cheltuit aproape opt si jumatate de lei pentru toate tipurile de asigurari. Au pus insa mai mult pret pe asigurarea masinilor decat pe asigurarea locuintelor.

Astfel ca romanii au scos din buzunare 630 de milioane de lei pentru asigurarea locuintelor, o suma de sapte ori mai mica decat ce alocata pentru asigurarea autoturismelor.

Cand vine vorba de aigurarile obligatorii lucrurile stau si mai prost. Romanii platesc 2,5 miliarde de lei pe an pentru RCA si doar 60 de milioane de lei pentru locuinte.

Specialistii au insa si o explicatie pentru  aceste diferente. Fatul ca nu se acorda amenzi pentru neplata asigurarii obligatorii in cazul imobilelor ii face pe romani sa nu investeasca intr-o astfel de polita. Insa cu polita pentru masina nu-i de gluma.

Totusi, in mod normal romanii pot fi amendati de primariile de care apartin, insa acest lucru nu se intampla in realitate. De cealalta parte autoritatile locale spun ca multi romani nu isi pot permite sa achitae polita si opteaza pentru trimiterea de somatii catre cetateni.

La acest moment, in Romania sunt inregistrate 8,5 milioane de locuinte, insa numai 740.000 dintre ele au asigurare obligatorie si 3,4 milioane de case au incheiate polite facultative, iar asta inseamna ca jumatate din fondul locativ al tarii nu este asigurat.

 

Ilona Rotaru

Eduard Găiseanu

 

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe