PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PRIZIONIERII SOVIETICI, COMEMORAȚI – VIDEO

PRIZIONIERII SOVIETICI, COMEMORAȚI – VIDEO

de admin
13 vizualizări

In Arges au fost comemorati prizonierii sovietici care au murit în zona noastră în timpul celui de-al doilea război mondial.În urma bătăliei de la Odessa,mii de ostasi au fost capturati de armata noastra,iar peste două mii dintre ei au fost puşi la dispoziţia Prefecturii Argeş pentru a reface satele Oeşti,Corbeni,Căpăţâneni şi Sălătruc distruse de inundaţiile din luna iulie 1941 şi să construiască o noua localitate, Antoneşti.
Ordinul a fost dat de Consiliul de miniştri,iar prizonierii ucrainieni şi ruşi au municit pentru refacerea zonei si pentru construirea satului Antoneşti din comuna Corbeni.80 dintre ei au murit atunci şi au fost înmormântaţi în satul Oeşti.
Peste 200 de persoane de la Asociaţia Cultul Eroilor,reprezentantii primariei Corbeni si cei ai Facultatii de Ştiinţe Socio-Umane a Universităţii Piteşti impreuna cu localnici i-au comemorat pe cei care au murit.A fost organizata o slujbă religioasă,depuneri de coroane,o expoziţie de fotografie cu documente din arhivele secrete ale vremii şi vizionarea unui film despre cum a fost construit satul model Antoneşti
Autoritatile din Corbeni de Argeş spun ca festivitatea de comemorare a prizonierilor sovietici în ziua de praznic a Înălţării Domnului este respectul pe care contemporanii il arata celor care s au jertfit.

REPORTER:CRISTI IONICA
IMAGINE:CRISTI DUMITRU

http://youtu.be/kJW6BKF5vfM

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe