PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PROBLEME ÎN SISTEMUL INFORMATIC ELECTORAL

PROBLEME ÎN SISTEMUL INFORMATIC ELECTORAL

de Mditv
3 vizualizări

Sistemul informatic electoral nu este aşa bine pus la punct precum s-a preconizat. Deja au fost înregistrate neconcordanţe care i-au impiedicat pe cetăţeni să voteze. În municipiul Târgovişte, un bărbat nu şi-a putut exercita dreptul de vot, întrucat a fost radiat de pe liste.

Domnul Parghel a mers la secţia de vot, la care este arondat pentru a-şi exprima opţiunea electorală, însă nu a reuşit să intre în cabina de vot.

Bărbatul a fost condamnat la închisoare cu executare, însă şi-a ispăşit pedeapsa. Mai mult decât atât, când a fost închis, acesta a votat în cadrul penitenciarului.

Această perioadă nu corespunde niciunei pedepse complementare, iar pe hotărârea judecătorească nu scrie că bărbatului i s-au interzis drepturile civile. A cerut explicaţii la Biroul Electoral Judeţean, însă nu a primit niciun răspuns concret. Totodată, la vot a mers şi fiica cetăţeanului. Şi ea a întâmpinat probleme tot din cauza sistemului informatic.

Erorile din sistem împiedică electoratul să îşi manifeste un drept prevăzut de lege. Cerem instituţiilor abilitate să verifice sistemul informatic utilizat pentru prima dată la alegerile electorale, pentru buna desfăşurare a procesului de votare.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe