PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PROBLEME PENTRU JUSTIN CAPRĂ – VIDEO

PROBLEME PENTRU JUSTIN CAPRĂ – VIDEO

de admin
56 vizualizări

Cunoscutul inventator Justin Capră are probleme mari de sanatate! Geniul care a dus numele Romaniei pe cele mai inalte culmi ale inventicii si a primit atatea premii .. risca sa isi piarda un picior. La 81 de ani, Justin Capră se afla pe patul de spital, la Ploiesti, acolo unde medicii incearca sa faca tot ce le sta in putinta ca inventatorul sa nu treaca printr-o operatie atat de radicala. 
Justin Capră are 81 de ani, o varsta venerabila, dar pe care nu a recunoaste spunand ca sufletul si mintea ii sunt tinere.Poate de aceea, inventatorul nu a dat prea mult importanta starii de sanatate pentru ca niciodata nu a prea putut sa stea “locului”.Un diabet netratat insa l-a adus in aceasta saptamana pe patul de spital. A venit de urgenta dupa ce la un deget de la piciorul stang i-a aparut o necroza.
Justin Capră a ajuns la spital cu o valoare mare a diabetului si a fost investigat in amanunt de specialisti, urmand a stabili ce este de facut in cazul lui.
Justin Capră s-a nascut in localitatea Măgureni din jud. Prahova, la 22 februarie 1933. Este fiul unui invatator, iar de mic copil a inceput sa isi construiasca jucarii din  lemn. Este inginer si ofiter de aviatie iar numele sau a fost legat de-a lungul timpului de nenumarate inventii, unele omologate, iar poate cea mai importanta, rucsacul zburator… a fost “imprumutat” de tot de americani. In Romania nu a fost niciodata inclus in productia de serie. Abia in 2002 americanii au recunoscut oficial ca ideea i-a apartinut romanului Justin Capră, Rucsacul zburator fiind folosit, de cosmonauti, la deplasarile intercapsulare. Are la activ nenumarate masini nepoluante si cu consum minim de combustibil construite, ba chiar un aparat de zbor individual cu azot lichid, un automobil cu caroseria fluida sau un elicopter fara elice, fara aripi si fara jet, apreciat de Henri Coanda. Toate acestea l-au adus pe Justin Capră in elita marilor inventatori ailumii. In 2008, domnul Capră a primit premiul Dan Voiculescu, iar in 2009 a cucerit medalia de aur la Salonul International de Inventica Pro Invent.

Mihai Eremia
Eugen Bănescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe