PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PROBLEMELE CONTINUĂ – VIDEO

PROBLEMELE CONTINUĂ – VIDEO

de admin
3 vizualizări

Au scapat de inundatii, raman cu pagubele! Ploile abundente din ultimele zile au afectat o parte din culturile din judetul Dambovita. Cel mai mult de suferit au cerealele pentru ca apa balteste in continuare pe campuri, iar cei care s-au grabit sa semene porumbul ar putea primi vesti proaste. Situatia este dramatica la Rascaieti si Vultureanca, spun specialistii acolo unde apa a inundat zeci de gospodarii si a distrus gradinile si ogoarele.
Acesta este peisajul care a ramas in urma valului de precipitatii abundente din ultimele zile. Apa balteste peste tot iar culturile sunt compromise spre disperarea agricultorilor care au investit bani si acum vor iesi in pierdere. Cel mai rau sunt afectati cei din zonele inundate din judetul Dambovita, acolo unde apa a acoperit in intregime gradinile si ogoarele. Reprezentantii Camerei Agricole spun ca pagubele nu au fost estimate pana acum insa culturile de cereale in special porumbul si graul sunt cele mai afectate intrucat desi ploile s-au oprit de cateva zile, apele inca nu s-au retras.
Mai norocosi au fost insa agricultorii din Cartierul Sarbilor din municipiul Targoviste care recunosc ca ploile au fost mai abundente decat se asteptau insa nu au ramas cu pagube. Asta si pentru ca pamantul in zona este mai bun spun ei, iar legumele si zarzavaturile pe care le-au cultivat in aceasta perioada, au fost protejate si de solarii.
Acest dambovitean se plange insa ca desi culturile sale au scapat de probleme, puterea de cumparare a scazut, iar investitiile sunt mai greu de recuperat.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe