PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PROFESORII AU PROTESTAT ÎN CAPITALĂ

PROFESORII AU PROTESTAT ÎN CAPITALĂ

de Mditv
8 vizualizări

Negocierile dintre sindicatele din Educație și ministrul Muncii au eșuat, așa mii de profesori au protestat miercuri, de Ziua Copilului, în fața Guvernului. Sindicaliștii au cerut salarii mărite, burse pentru elevi, decontarea navetei și alocarea a 6% din PIB pentru educație. Traficul rutier a fost restricționat în Piața Victoriei din București, când sindicaliștii din educație și-au desfășurat mitingul și un marș.

La negocierile de zilele trecute, Guvernul le-a oferit profesorilor o creştere salarială de 10% din 1 august 2017. Aceștia au acceptat o majorare mai mică decât cea din sănătate, care este de 15%, dar să se aplice de la 1 august 2016 sau cel mai târziu de la 1 ianuarie 2017. Totodată, dascălii au un obiectivul general- alocare a 6% din PIB pentru învăţământ. Cerințele nu le-au fost respectate până acum, așă că de Ziua Copilului, profesorii au ieșit în stradă. Mitingul a avut loc în intervalul 12:30-14:00 pe traseul Piața Victoriei-Palatul Cotroceni.

La acţiunea de protest au participat reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, ai Federaţiei Sindicatelor din Educaţie ‘SPIRU HARET’, ai Federaţiei Naţionale Sindicale ‘ALMA MATER’, ai Consiliului Naţional al Elevilor şi ai Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar.

Pe parcursul mitingului traficul rutier în anumite zone ale capitalei a fost resticționat. Astfel, pentru persoanele care au avut nevoie să se deplaseze cu mașina, poliția a recomandat rute alternative. Înainte de a ieși în stradă profesorii au încercat runde de negocieri, au organizat douăm manifestări în pauza mare dintre cursuri în care au ieșit cu elevi în curtea școlii și clopoțelul a sunat continuu, dar susțin ei, dacă nici acum nu se fac auziți și înțeleși, protestele vor continua.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe