PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » Profesorii iau in calcul masuri radicale! Examenele si incheierea mediilor sunt puse in pericol!

Profesorii iau in calcul masuri radicale! Examenele si incheierea mediilor sunt puse in pericol!

de Moise Razvan
313 vizualizări

Nemultumite de masurile luate in calcul la nivel guvernamental, sindicatele din Educatie anunta ca planuiesc declansarea unei greve generale incepand cu data de 22 mai! In contextul in care profesorii au organizat in ultimele saptamani mai multe actiuni de protest, iar discutiile acestora cu reprezentantii Ministerului Educatiei nu au ajuns la niciun rezultat, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater” au anuntat ca au demerat referendumul pentru strangere de semnaturi in vederea declansarii grevei generale.

Nemultumirile profesorilor vizeaza plafonarea cheltuielilor de personal la nivelul anului 2022, care, potrivit acestora, este „imposibil de realizat în sistemul de învăţământ, deoarece salariile cadrelor didactice se majorează odată cu trecerea la un grad didactic superior”. De asemenea, profesorii sunt ingrijorati si de o posibila crestere a deficitului de personal prin masura guvernamentala de a interzice cumularea pensiei cu salariul. Declansarea unei greve generale la finalul anului scolar pune in pericol incheierea mediilor, dar si organizarea examenelor de Evaluare Nationala si Bacalaureat.

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, s-a aratat optimista ca nu se va ajunge la un asemenea scenariu. „Eu am încredere că nu vom ajunge acolo şi că anul şcolar se va finaliza cu bine. Cred că asta îşi doresc şi reprezentanţii cadrelor didactice. Sigur că este nevoie să ne aşezăm la masă şi să găsim soluţii”, a declarat Ligia Deca.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe