PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PROMISIUNI DE DOI LEI – VIDEO

PROMISIUNI DE DOI LEI – VIDEO

de admin
4 vizualizări

De sase ani, copiii si adultii din sistemul asistentei sociale nu au mai primit o felie de paine in plus la masa! Si asta pentru ca norma de hrana nu a mai fost majorata din anul 2008. Acum, Ministerul Muncii vrea sa creasca alocatia de hrana cu 33 la suta. Ce ar insemna acest lucru pentru beneficiari? Vor primi cu doi lei mai mult pe zi, cu alte cuvinte vor putea gasi la masa un pahar de iaurt in plus si un fruct.
Geta este de profesie mama. De 15 ani lucreaza ca asistent maternal profesionist si a fost pana acum parinte pentru zece copii. Povesteste ca reuseste sa se descurce cu banii pe care ii primeste de la stat pentru cei trei copii pe care ii are acum in plasament, cu o singura conditie: sa fie chibzuita si sa economiseasca tot timpul.
In domeniul asistentei sociale, alocatia de hrana nu a mai fost majorata din anul 2008. De sase ani, copiii aflati in grija statului primesc hrana in valoare de sase lei pe zi, iar tinerii, batranii si cei cu handicap aflati in institutii de asistenta publica, au un meniu zilnic care costa 8 lei si 30 de bani.
Dupa sase ani, Ministerul Muncii are un proiect pentru majorarea normei de hrana in asistenta sociala, si invatamant special, cu aproximativ 33%, respectiv 2 lei si 30 de bani. Fondurile vor fi suportate din bugetele autoritatilor locale.
Ce se intampla insa in judetele unde norma de hrana este mai mare decat nivelul minim stabilit de Ministerul Muncii? In Dambovita de exemplu, alocatia de hrana a fost stabilita la 8 lei pe zi pentru copii mai mici de patru ani si de 11 lei pe zi pentru copii, tineri si persoane cu handicap sau cu nevoi speciale asistate de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Dambovita. In aceste conditii, majorarea nu este obligatorie.

Mădălina Zăbavă
Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe