PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PROTEJAŢI COPIII

PROTEJAŢI COPIII

de admin
9 vizualizări

Eurodeputata PDL Oana Antonescu a subliniat importanta elaborarii unor strategii punctuale pentru protejarea copiilor ai caror parinti sunt plecati la muncă in strainatate, in cadrul unei mese rotunde organizate in Parlamentul European. Oana Antonescu a precizat ca in Romania 350.000 de copii cresc in lipsa a cel putin unuia dintre parinti.

Unul dintre efectele adiacente ale exercitării dreptului la liberă circulație în interiorul Uniunii Europene este creşterea numărului de familii transnaţionale. Datele arată că, la nivelul UE, nu mai puţin de 500.000 de copii rămân în țara lor de origine în timp ce cel puţin unul dintre părinţi lucrează în străinătate. Multe dintre statistici sunt considerate a subestima amploarea fenomenului, numeroase state neavând nici date în acest sens.

http://www.youtube.com/watch?v=zQeBML9vUQ0

Europarlamentarul Oana Antonescu a subliniat dificultăţile majore cu care se confruntă România din acest punct de vedere.
„Autorităţile române nu dispun în acest moment de date cu privire la dimensiunea reală a acestei probleme şi a impactului ei social. Statisticile estimative ale ONG-urilor arată că în România nu mai puţin de 350.000 de copii cresc în lipsa a cel puțin unuia dintre părinţi, aceasta fiind o experienţă dificilă, care are un impact direct asupra dezvoltării şi educaţiei acestora. Eforturile depuse până în prezent de către autorități s-au dovedit a fi insuficiente. De aceea, este necesar ca autorităţile române să adopte o strategie națională clară de gestionare a acestei situații, care să prevadă obiective precise și măsurabile și care să se bazeze pe date statistice care reflectă în mod real problema copiilor ai căror părinți sunt plecați să lucreze în altă țară.” a declarat Oana Antonescu.

Iulian Bănăşanu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe