PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » “REGELE MINCINOȘILOR”, ÎN PREMIERĂ

“REGELE MINCINOȘILOR”, ÎN PREMIERĂ

de admin
64 vizualizări

Sala Tony Bulandra a Teatrului Municipal Targoviste s-a dovedit neincapatoare pentru sute de copii care au venit sa vada spectacolul in premiera “Regele mincinosilor”. Micutii au urmarit cu mare bucurie piesa si au ras in hohote, puctand prin aplauze anumite replici. Scenariul, regia si scenografia sunt semnate de catre Gheorghe Balint, iar ilustratia muzicala este realizata de Ciprian Manta.

http://www.youtube.com/watch?v=RLA1ZP2Uiu0

Spectacolul „Regele mincinosilor” – o poveste despre minciuna si “minima moralia” s-a apropiat cu delicatele de sufletele copiilor, parintilor si bunicilor. Povestea transpusa de actori in back-light, are in prim-plan doi prieteni foarte buni, un soldat si un bufon care calatoresc zi si noapte, in speranta ca vor gasi de munca. La un moment dat zaresc un oras care ii impresioneaza de prima data. Sunt intampinati de o fata care le descrie orasul ca fiind unul de basme: case de aur, argint si platina, iar mancare din belsug pentru orice locuitor.

In cele din urma Soldatul si Bufonul isi dau seama ca este doar o minciuna si de aici incepe aventura lor. Afla ca in oras exista un Rege al mincinosilor, care a fost ales lider in urma concursurilor de minciuna pe care le-a castigat cu brio.

Vrand sa il detroneze, bufonul si soldatul participa la un concurs de minciuni. Nu reusesc din prima, dar se mobilizeaza si in final soldatul devine Regele mincinosilor.

Regizorul Gheorghe Balint a revenit la Targoviste pentru o noua colaborare, dupa montarea, in 2009, a unui alt spectacol pentru copii cu mare succes in randul micilor spectatori: “Intamplarile celor trei purcelusi”.

Din distributia spectacolului au facut parte Ionuț Constantinescu, Costin Butăroiu, Ana Maria Pușcălău, Mihai Bălăceanu, Ștefan Ștefănescu, Mihaela Brebinaru, Daniela Ruxandra Mihai. Cei care au dat viata papusilor sunt actorii Teatrului Muncipal Targoviste.

ECHIPA: Valentin Popescu, Eduard Găiseanu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe