PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PROTEST PE DOUĂ ROȚI – VIDEO

PROTEST PE DOUĂ ROȚI – VIDEO

de admin
5 vizualizări

Peste 300 de biciclisti din Pitesti au marsaluit timp de doua ore intre Prefectura Arges si Primaria orasului si retur pentru a cere autoritatilor sa incurajeze deplasarea pe astfel de vehicule ca mijloc de transport in urbe.Biciclistii spun ca transportul cu masina personala are solutii alternative,iar una este cea pe care o propun ei.

Biciclistii cer incurajarea transportului nemotorizat si spun ca aceastsa este o directie de dezvoltare urbana obligatorie si sustin ca pistele pentru vehiculele pe doua roti trebuie sa fie parte integranta a unei infrastructuri durabile, pe termen lung.

Biciclistii pitesteni,de la cei de 90 de ani la cei mici se pling ca in lipsa unei infrastructuri dedicate,sunt nevoiti sa lupte pentru locul lor in trafic si legislatia ii trimite pe carosabil fara sa ii protejeze. Ei mai spun ca soferii ii trimit pe trotuar, pe o infrastructura specifica pietonilor sufocata de masini parcate.Intre ei,un barbat cu un claxon cu o forma mai putin obisnuita si o doamna cu un vehicul unicat,de 2000 de euro.

Cei mai mici biciclisti prezenti la marsul de la Pitesti au 3 si 4 ani iar parerile lor au fost luate in seama de catre organizatori.

Marsul bicicilistilor desfasurat pe un traseu tur retur intre Prefectura Arges si Primaria Pitesti pe o lungime de 2 km s a incheiat fara incidente,dupa 2 ore.

CRISTI IONICA
CRISTI DUMITRU

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe