PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PROTESTELE ÎN ÎNVĂŢĂMÂNT SE APROPIE – VIDEO

PROTESTELE ÎN ÎNVĂŢĂMÂNT SE APROPIE – VIDEO

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

Dascalii damboviteni nu au renuntat la proteste! Scrisori deschise catre parlamentarii damboviteni, miting, pichetari. Acestea sunt doar cateva dintre actiunile pe care le pregatesc sindicalistii din invatamant pentru perioada urmatoare potrivit deciziilor luate in cadrul Colegiului Liderilor FSLI de la inceputul lunii septembrie. Sindicalistii au o lista lunga de revendicari, insa cea mai mare problema o reprezinta subfinantarea sistemului de invatamant. Actiunile de protest au fost anuntate de dascali inainte de inceperea anului scolar.

Sindicalistii damboviteni au ales sa abordeze problema la inceput pe cale pasnica, iar daca nu vor primi un raspuns favorabil nici de aceasta data, sunt hotarati sa ia atitudine pentru a-si cere drepturile.

Revendicarile profesorilor pornesc de la alocarea a 6% din PIB pentru învăţământ, revenirea la unele drepturi pierdute prin noua Lege a Educaţiei, dar si o lege a salarizarii prin care munca dascalilor sa fie apreciata.

Sindicalistii damboviteni vor purta tratative cu parlamentarii in perioada urmatoare iar in cazul in care nu vor primi sprijin, acestia vor organiza actiuni de pichetare si la nivel de judet si se vor alatura marsului si mitingurilor care vor avea loc in capitala. Calendarul protestelor se va stabili in cadrul unei noi sedinte a Colegiului Liderilor FSLI. Din informatiile oferite de Emil Poama, presedinte Sindicatul Liber din Invatamant Dambovita, mitingul se va desfasura la sfarsitul lunii octombrie la Bucuresti.

Reporter: Cătălina Sandu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe