PRIMA PAGINĂ » BREAKING NEWS » PUI DE CAPRĂ NEAGRĂ, CRESCUT ÎN CAPTIVITATE

PUI DE CAPRĂ NEAGRĂ, CRESCUT ÎN CAPTIVITATE

de Andrei Oprescu
31 vizualizări

Un pui de capră neagră găsit de câțiva turiști în zona comunei Arefu a fost adus la o pensiune și crescut de proprietar în captivitate. Omul s-a apucat și i-a făcut un țarc, însă a lăsat permanent poarta deschisa pentru ca animalul să poată să se plimbe în voie. Numai că nu a obținut autorizație. Joi, jandarmii argeșeni au descoperit că îl deținea și l-au amendat cu 1000 de lei.
Exemplarul de capră neagră a fost găsit de câțiva turiști pe o potecă din zona Arefu din Argeș. Pentru că era neajutorat și exista pericolul să nu supraviețuiască, oamenii l-au luat și l-au dus la pensiunea unde erau cazați. Proprietarul s-a gândit să-i facă un adăpost și l-a hrănit mai mult timp, dar nu a luat în calcul imediat că este specie de interes cinegetic și că trebuia să dețină autorizație. Omul a vrut să-i facă un bine animalului, dar a încălcat legea. Deși nu l-a pus nicio secundă în pericol, jandarmii au descoperit exemplarul de capră neagră, fapt pentru care au anunţat A.J.V.P.S. Argeş în vederea continuării verificărilor, astfel s-a dovedit faptul că animalul fusese găsit în sălbăticie, iar familia a ales să îl crească alături cu celelalte animale din curte fără a anunţa autorităţile. Într-un comunicat de presă IJJ Argeș transmite că s-au luat și măsuri.


COMUNICAT DE PRESĂ IJJ ARGEȘ
Conform legii nr. 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic, art. 23, alin. 1, lit. f., deţinerea neautorizată în captivitate a exemplarelor de faună cinegetică constituie contravenţie, fapt pentru care jandarmii au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 1000 de lei, iar în cele din urmă animalul a fost preluat de lucrătorii A.J.V.P.S. care l-au preluat în custodie iar în perioada următoare va fi redat mediului natural.


Proprietarul pensiunii a declarat că nu l-a ținut captiv, că doar l-a hrănit și chiar i-a lăsat poarta deschisă. Acum animalul va fi eliberat în mediul lui natural însă atunci când vremea o va permite pentru că momentan zăpada atinge 2 metri în zonă și animalul nu ar putea supraviețui singur.

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe