PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » RABLELE ZAC PE STRADĂ

RABLELE ZAC PE STRADĂ

de Andrei Oprescu
9 vizualizări

In timp ce soferii se bat pe locurile de parcare, in Targoviste, acestea sunt ocupate de rable. Abandonate in cartiere sau chiar pe strada, harburile pot fi ridicate de autoritati, dar nu in cel mai scurt timp. Procedurile sunt greoaie, iar unii proprietari, chiar daca le abandoneaza pe domeniul public, refuza sa se comformeze legislatiei si se adreseaza instantelor de judecata. Cei care isi lasa harburile pe strada, trebuie sa stie ca risca sa fie amendati.

In acest cartier din Targoviste, este o adevarat aventura sa gasesti un loc de parcare. Cei care ajung mai tarziu acasa, sunt nevoiti sa isi urce masinile pe trotuar, pentru ca nu gasesc niciun spatiu liber. Dimineata, cand parintii isi aduc copiii la scoala, se circula bara la bara. Si asta tot din cauza numarului redus al locurilor de parcare, soferii vazandu-se obligati sa circule pe un singur sens. Grav este insa ca in timp ce spatiile de parcare sunt putine, unii le ocupa inutil cu rable pe care nu le-au mai miscat de ani de multi ani. Masinile abandonate ii incurca foarte tari pe soferi.

Un alt cartier al Targovistei, aceeasi problema. Se circula pe un singur sens, pentru ca strada este ocupata de masinile parcate. Si aici gasim insa masini abandonate. Cu anvelopele dezumflate, mancate de rugina si chiar fara numar de inmatriculare, locul acestor harburi ar trebui sa fie la cimitirul de masini, in niciun caz in parcarea cartierului sau pe strada. Autoritatile primesc numeroase sesizari de la soferii care sunt revoltati ca rablele sunt tinute pe spatiul public.

Astfel de rable nu dispar insa rapid de pe strazi, pentru ca procedurile sunt greoaie. In primul rand, trebuie identificat proprietarul masinii si sa se afiseze pe caroserie o somatie prin care se solicita ridicarea autovehiculului de pe terenul apartinand spatiului public. Daca in zece zile nu se intampla nimic, autoturismul va fi ridicat si depozitat. Daca vrea sa il recupereze, proprietarul trebuie sa achite costul transportului si al depozitarii, care se ridica la cateva sute de lei. In plus, risca si o amenda intre 500 si 1000 de lei. Daca nu le revendica si nu achita banii, atunci…

Altii, chiar daca rabla le-a fost ridicata in mod legal, au apelat la instantele de judecata, chiar daca nu aveau vreo sansa sa castige procesele.

ECHIPA: Madalina Zabava / Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe