PRIMA PAGINĂ » RECORD DE CONCEDII MEDICALE

RECORD DE CONCEDII MEDICALE

de admin
4 vizualizări

Peste 11 milioane de lei s-au scurs anul trecut din bugetul sistemului sanitar numai pe concediile medicale pe care si le-au luat dambovitenii. In 2012 si primul trimestru din acest an salariatii din judet au stat acasa, in total, peste 400 de mii de zile. Cei mai multi au solicitat medical pentru incapacitate temporara de munca, urmat de concediile pentru sarcina si lauzie.

[embedplusvideo height=”393″ width=”650″ standard=”http://www.youtube.com/v/q1B3evFnBbM?fs=1″ vars=”ytid=q1B3evFnBbM&width=650&height=393&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep6857″ /]

Desi in urma cu trei ani ministrul sanatatii Cseke Attila a impus verificarea bolnavilor inchipuiti cu politia la domiciliu se pare ca aceasta masura nu a avut succes. In continuare dambovitenii isi iau medical in numar mare. Astfel ca,in 2012 Casa de Asigurari de Sanatate a decontat aproximativ 40 de mii de certificate de concedii medicale catre persoanele fizice si angajatori, costurile insumand 11 milioane 310 mii de lei . In total, dambovitenii au stat la domiciliu 300 de mii de zile.

In primele trei luni din acest an au fost eliberate peste 10.000 de certificate medicale, insumand o cheltuiala de 2 milioane de mii de lei din Fondul National Unic al Asigurarilor Sociale de Sanatate.

In prezent Casa de Asigurari de Sanatate nu mai are datoria de a face verificari impreuna cu politia la domiciliul angajatilor, care sunt in concediu medical. Verificarile pot fi facute doar de catre angajator.

Echipa: Corina Slămnoiu/Eduard Leasă

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe