PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » REGIONAL: REGINA ANA VA FI ÎNMORMÂNTATĂ LA CURTEA DE ARGEȘ

REGIONAL: REGINA ANA VA FI ÎNMORMÂNTATĂ LA CURTEA DE ARGEȘ

de Andrei Oprescu
14 vizualizări

Vestea morții reginei Ana a îndurerat o țară întreagă. Regina s-a stins din viață marți după-amiaza la un spital din Elveția. Conform cu tradiţia Funeraliilor Regale din ţara noastră, corpul neînsufleţit al Reginei Ana va fi depus pentru o zi în Holul de Onoare al Castelului Peleş, iar apoi pentru o zi în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeş, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală.
Majestatea Sa Regina Ana a României, soţia Regelui Mihai I al României, a murit la vârsta de 92 de ani, la Spitalul din Morges, în Elveţia. Vestea i-a întristat pe sutele de turiști români și străini aflați pe domeniul regal de la Sinaia. Aceștia spun cu regret că și-ar fi dorit să-i vadă și să-i cunoască personal pe majestățile lor la Castelul Peleș din Sinaia, însă din păcate acest lucru nu s-a întâmplat.
La căpătâiul Reginei au stat, până în ultima clipă, Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu, Principesa Elena, Principesa Sofia şi Principesa Maria. Majestatea Sa Regele Mihai a venit la spital, alături de Regină, în fiecare zi din ultima săptămână. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeş, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală. Necropola Regală de la Mănăstirea Curtea de Argeș în care au locuri de veci pregătite Regina Ana și Regele Mihai este gata de aproape un an în zona de subsol a mormintelor,inclusiv a pietrelor funerare, mai fiind de executat lucrări la partea de exterior și interior, care includ și picturile, o parte a acoperișului și zona ferestrelor și a ușilor. În interiorul bisericii se află acum, sub lespezi de marmură, patru morminte: al lui Carol I, Elisabeta, Ferdinand și Maria, nemaifiind loc și pentru alte locuri de veci.
Ultimele Funeralii Regale din ţara noastră au avut loc la 24 iulie 1938, când Regina Maria a fost condusă pe ultimul drum. La dorinţa Majestăţii Sale Regelui Mihai I, funeraliile Reginei Ana vor respecta tradiţia înaintaşelor Majestăţii Sale.Familia Regală anunţă mare doliu pentru primele 7 zile de la înmormântare şi doliu timp de 40 de zile. Moartea Reginei Ana survine în condițiile în care și starea de sănătate a Regelui Mihai este precară. Majestatea Sa a fost diagnosticat cu leucemie cronică și carcinom epidermoid metastazant și a suferit o intervenție chirurgicală, potrivit Consiliului Regal.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe