PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE ÎN ZONA MONTANĂ

RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE ÎN ZONA MONTANĂ

de Andrei Oprescu
9 vizualizări

După ce marți dimineața o cantitate mare de zăpadă s-a desprins de pe versanți și s-a prăvălit pe DJ 713 în zona Dichiu-Sinaia autoritățile au mobilizat la fața locului mai multe utilaje pentru deszăpezire și deblocarea carosabilului. Drumul a fost deblocat, însă a fost luată decizia de a menține restricțiile de circulație pe acest drum județean. Avalanșa s-a produs pe traseul DJ 713 – Sinaia (Cota 1000) – Cabana Cuibul Dorului, în zona Cabanei Dichiu. Constatările s-au efectuat de la Km 0 și până la limită județului Dâmbovița cu Prahova, locație de unde deplasarea nu a mai putut continua, din cauza depunerilor masive de zăpadă pe partea carosabilă. Evaluarea a continuat cu deplasarea pe DJ714 și drumul de legătură până la cabana Dichiu, zonă în care a fost evidențiat și locul producerii avalanșei. S-au realizat intervenții pentru identificarea altor suprafețe predispuse la alunecări de zăpadă de către salvamontiști.
Turiștii sunt sfătuiți să folosească varianta DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni –Zănoaga – Peș tera, până când va fi redeschis traseul DJ 713, în vederea evitării producerii de accidente.Totodată, a fost semnalizat rutier DJ 713, la km 0, cu semnificația ”Drum Înzăpezit”.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe