PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » REVOLTA FOŞTILOR ANGAJAŢI DE LA MECHEL

REVOLTA FOŞTILOR ANGAJAŢI DE LA MECHEL

de admin
12 vizualizări

Disperati ca de patru luni de zile nu au mai primit un leu de la patronatul rus, fostii angajati Mechel au fost la un pas sa intre cu forta in combinat si sa linseze un lider de sindicat. Oamenii au fost chemati de conducerea Mechel pentru a-si lua 10 tichete de masa, in valoare de cateva zeci de lei, in timp ce ei au de primit restante si salarii compensatorii de mii de lei. Mai mult au fost tinuti cu orele la poarta combinatului. Simtindu-se inca o data umiliti de patronatul rus si disperati ca din cauza datoriilor isi pot pierde casele, oamenii au fost la un pas sa se ia la bataie cu paznicii.

50 de fosti angajati ai Combinatului Metalurgic din Targoviste au facut coada la poarta combinatului, inca de la prima ora a diminetii. Desi suparati ca de patru luni nu au mai primit niciun leu, oamenii au asteptat ore bune sa le fie permis accesul in combinat. Vazand ca dupa zeci de ani in care au lucrat aici, sunt inca o data umiliti, lasati sa astepte ore intregi, pentru cateva tichete de masa, oamenii nu au mai rezistat. Au inceput sa isi strige disperarea si au fost la un pas sa intre cu forta in combinat.

Inainte ca oamenii sa se ia la bataie cu angajatii de la securitate, chemati de patronii rusi, un lider de sindicat a iesit sa discute cu ei. Nicio explicatie a acestuia nu i-a putut insa linisti. Fostii angajati Mechel spun ca sunt disperati. De patru luni de cand au fost dati afara, nu au primit nici macar un leu. Au datorii uriase si in orice moment pot ramane si fara case, pentru ca nu si-au mai platit ratele la banci sau utilitatile. Satui de promisiuni, oamenii si-au indreptat furia catre liderul de sindicat. Putin a lipsit sa nu fie linsat de fostii muncitori.

Intr-un final, oamenii au ramas sa isi ia cele zece tichete de masa, in valoare de 90 de lei. Ei au insa de primit salarii compensatorii de 8000 de lei, de persoana. Se tem ca nu vor obtine acesti bani, care i-ar ajuta sa supravietuiasca o perioada, pana vor reusi sa isi gaseasca un nou loc de munca. Daca pana pe 15 iulie nu isi vor primi drepturile, sunt hotarati sa protesteze din nou.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe