Risc însemnat de avalanșe în Munții Bucegi, mai exact de gradul 4 pe o scară de la 1 la 5, avertizează salvatorii montani. Stratul consistent de zăpadă, depus în ultimele 24 de ore la altitudini de peste 1.800 de metri, depășește un metru și este puternic umezit pe întreaga sa adâncime, astfel că este prezent fenomenul de izotermie, rezistenţa primilor 40-60 cm fiind scăzută.
Ploile din ultimele zile au umezit zăpada existentă, iar pe pantele înclinate se pot declanșa avalanșe de topire spontane. Salvamontiștii din masivul Bucegi spun că traseele de abrupt sunt în continuare închise circulației publice și îi sfătuiesc pe turiști ca în perioada imediat următoare să nu se aventureze în zonele superioare ale munților. Le reamintesc iubitorilor de munte că iarna este încă prezentă în zonă, iar prudența nu trebuie scăzută nicio clipă deoarece muntele nu iartă și orice mică greșeala poate provoca incidente soldate cu răniți sau persoane decedate. Salvamontiștii și jandarmii montani patrulează în perimetrul respectiv pentru a- i opri pe cei dispuși să se aventureze cu toate avertismentele.
În timp ce la munte există pericolul de avalanşe, în zonele de deal se menţine riscul de inundaţii. Administraţia Naţională de Hidrologie a prelungit avertizarea Cod Galben până pe 25 martie la ora 16:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Neajlov – bazin superior şi mijlociu pentru judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Giurgiu. În continuarea cădea precipitaţii îndeosebi în centrul, sudul şi estul ţării. La munte va ninge, în zonele subcarpatice vor fi mai ales lapoviţe şi ninsori, iar în restul teritoriului vor predomina ploile.