PRIMA PAGINĂ » SPORT » ROMÂNI, VI SE PREGĂTEȘTE CEVA! – VIDEO

ROMÂNI, VI SE PREGĂTEȘTE CEVA! – VIDEO

de Andrei Oprescu
2 vizualizări

Pensiile vor creste cu 5% din ianuarie 2015, a declarat luni, la o conferinta despre pensiile private, ministrul Muncii, Rovana Plumb. De asemenea, indemnizatiile pentru persoanele cu handicap vor fi majorate cu 16%. 

Majorarea pensiilor va fi mai mare decât cea prevăzută de lege, care vizează o indexare cu rata inflației plus 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut pe economie. Majorarea indemnizațiilor persoanelor cu handicap are în vedere creșterea indicelui prețurilor de consum în ultimii șase ani, când aceste drepturi nu au mai fost majorate, a explicat Rovana Plumb.

„Conform formulei de calcul din lege, pe rata inflației (…) plus 50% din creșterea reală a câștigului mediu salarial brut, iese un procent de majorare de 4,5%. Am discutat cu Ministerul Finanțelor, respective cu ministrul de Finanțe și ministrul Bugetului, astfel încât, începând cu ianuarie 2015, să avem o majorare a pensiilor de 5%”, a afirmat oficialul Ministerului Muncii.

Plumb a precizat că, de la 1 ianuarie 2015, salariul minim pe economie va crește la 975 lei, de la 900 lei în prezent. ” În urmă discuțiilor cu instituțiile financiare internaționale vom avea o majorare semestrială anul viitor cu câte 75 de lei”, a spus Plumb.

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe