PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ROMÂNIA RECICLEAZĂ FOARTE PUȚIN – VIDEO

ROMÂNIA RECICLEAZĂ FOARTE PUȚIN – VIDEO

de admin
12 vizualizări

Romania, din nou in coada clasamentului! Tara noastra a reciclat in anii trecuti doar 1 la suta din deseurile municipale, in timp ce 99 la suta dintre ele au ajuns in gropile de gunoi sau zac aruncate la intamplare. Asta in conditiile in care, pana in 2020, tara noastra trebuie sa recicleze jumatate. In acest ritm, procentul de 50 la suta va fi greu de atins chiar si peste cativa ani.
Statele din Uniunea Europeana au generat in medie 492 kilograme deseuri municipale pe persoana in 2012, din care 34 la suta au fost depozitate, 24 la suta incinerate, 27 la suta reciclate si 15 la suta compostate. In Germania, Austria si Belgia, de exemplu, mai mult de jumatate din deseurile municipale au fost reciclate si compostate, cu procente de peste 60 la suta. In Romania insa de abia se poate vorbi de reciclare. Procentul de 1 la suta este prea mic in comparatie cu celelalte tari europene.
Chiar si vecinii nostri bulgari stau mai bine decat tara noastra cu un procent de 3 la suta. Normele Uniunii Europene obliga Romania sa recicleze, pana in 2020, jumatate din deseurile municipale.

Valentin Popescu
Radu Constantinescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe