PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ȘOFERII, SPERIAȚI DE O NOUĂ TAXĂ

ȘOFERII, SPERIAȚI DE O NOUĂ TAXĂ

de Andrei Oprescu
13 vizualizări

Taxa pe carburanti! Guvernul cauta noi metode de a-i face pe soferi sa scoata mai multi din buzunare, pentru a-i directiona spre infrastructura rutiera. Se pare ca a fost gasita deja o varianta, care ar avea drept rezultat cresterea preturilor carburantilor. Asta in conditiile in care soferii au protestat in repetate randuri impotriva combustibililor prea scumpi, in opinia lor. Taxa pe carburanti ar duce insa si la scumpiri in lant.

Taxa pe carburanti este analizata in prezent de Guvern, care urmareste distribuirea banilor colectati pentru infrastructura rutiera. Teoria suna bine, practica ne omoara, sunt de parere soferii. Oamenii sunt nemultumiti de pretul carburantilor, care sustin ei, este exagerat de mare in comparatie cu veniturile populatiei. In acest conditii, scumpirea combustibililor ii va convinge pe multi sa traga masinile pe dreapta.

In plus, soferii platesc deja o taxa, respectiv rovinieta catre Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi, care ar trebui sa finanteze constructia si reparatia drumurilor. Problema este ca multi conducatori auto sustin ca pentru rovinieta platita, au parte de gropi, nu de drumuri.

Daca se va decide introducerea noii taxe, pretul la pompa va exploda. Odata cu el si cel al aliementelor, produselor sau serviciilor. Daca transportatorii vor plati mai mult pentru carburanti, cresterea se va resimti in buzunarele clientilor.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Radu Constantinescu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe