PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ROMÂNII CUMPĂRĂ MAI MULT ONLINE

ROMÂNII CUMPĂRĂ MAI MULT ONLINE

de Andrei Oprescu
87 vizualizări

Conform datelor 2Performant, în perioada ianuarie – aprilie 2021, în medie, 2% dintre vizitatori s-au transformat în clienţi ai magazinelor online, ceea ce reprezintă o rată de conversie foarte bună pentru sectorul e-commerce. În cazul cumpărăturilor de pe mobil, 63% dintre conversii au loc în mai puţin de 24 de ore de la click, iar 26% la peste 4 zile distanţă de la click, dar şi în cazul cumpărăturilor de pe desktop, cu 68% dintre conversii în mai puţin de 24 de ore şi 22,4% la distanţă de 4 zile. Valoarea medie a comenzii de pe mobil se situează la 43,47 euro fără TVA, în creştere cu 7% faţă de anul trecut, în timp ce valoarea medie a comenzii de pe desktop creşte cu 12 procente şi ajunge la 62,72 euro fără TVA. românii cheltuie cu 9,2% mai mult pentru un coş de cumpărături în magazinele online, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar valoarea medie a coşului a ajuns la 49,89 euro fără TVA. Media pentru cumpărătorii online de pe mobil este de 1,6%, iar pentru cei de pe desktop de 2,2%.

CUMPĂRĂTURI LA UN CLICK DISTANȚĂ

MOBIL – 63% conversii în 24 de ore

-26% conversii la 4 zile distanță

DESKTOP- 68% dintre conversii în 24 de ore

– 22,4% dintre conversii la 4 zile distanță

VALOARE COMANDĂ MOBIL- 43,47 euro fără TVA

VALOARE COMANDĂ DESKTOP- 62,72 euro fără TVA

Cifrele arată că românii cumpără tot mai mult și mai constant din online, fie că vorbim de produse de necesitate cum sunt cele alimentare, de îngrijire personală sau curățenie, de obiecte pentru casă ori cadouri sau chiar de investiții.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe