PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » S-AU GRĂBIT LA REÎNSCRIEREA LA GRĂDINIȚĂ – VIDEO

S-AU GRĂBIT LA REÎNSCRIEREA LA GRĂDINIȚĂ – VIDEO

de admin
4 vizualizări

Desi au timp pana la finalul acestei saptamani sa isi reinscrie copiii la gradinita, la cele mai multe institutii de invatamant prescolar din tara a fost aglomeratie inca din primele zile ale saptamanii. Parintii s-au grabit sa confirme locurile pentru micutii lor de teama sa nu ramana pe dinafara. La gradinitele unde aceasta etapa s-a finalizat deja, au fost afisate locurile disponibile pentru etapa de inscriere in anul scolar 2014-2015. Din pacate numarul de locuri este foarte mic iar directorii unitatilor se asteapta la avalansa de cereri.
În această săptămână au loc reînscrierile la grădiniţă. Părinţii copiilor din grupa mică, mare, mijlocie îi vor reînscrie pe copii, deoarece învăţământul preşcolar nu este unul obligatoriu, iar cei mici nu sunt reinscrisi din oficiu. La aceasta gradinita din municipiul Targoviste parintii au dat buzna sa depuna cereri inca din primele zile pentru a se asigura ca cei mici vor merge si in anul urmator la aceeasi unitate, astfel ca etapa reinscrierilor s-a incheiat deja.
Reprezentantii acestei gradinite se asteapta la un numar record de cereri pentru acest an, insa din pacate parintii au la dispozitie doar 45 de locuri pentru inscrierea copiilor.
In cazul in care cererile vor depasi numarul de locuri puse la dispozitie pentru inscriere, acestea vor fi repartizate in functie de anumite criterii cum ar fi : domiciliul copilului, existenta unui frate sau a unei surori deja inscris la gradinita respectiva, serviciul parintilor sau existenta unui certificat medical de incadrare in grad de handicap. Pentru micuţii care încep anul acesta gradiniţa, înscrierile în invăţământul preşcolar vor avea loc în perioada 23 aprilie – 9 mai.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe