PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » S-AU INCHEIAT INSCRIERILE PENTRU CLASA ZERO

S-AU INCHEIAT INSCRIERILE PENTRU CLASA ZERO

de admin
68 vizualizări

Luni a fost ultima zi de inscriere a copiilor in invatamantul primar, iar concurenta la clasa pregatitoare, pentru scolile de elita, este mai ceva ca la facultate!

https://www.youtube.com/watch?v=xtvIXYsX9DA

Aproape 4000 de copii au fost inscrisi in judetul Dambovita in clasa zero. In aproape 500 de cazuri, parintii au ales o alta unitate de invatamant decat cea din zona de domiciliu. Aici se pot ivi probleme, pentru ca parintii se bat in Targoviste pe Scoala „Ioan Alexandru Bratescu Voinesti”, Scoala Coresi si Scoala Nr. 8, in Fieni pe Scoala „Diaconu Coresi”, in Pucioasa pe Scoala Nr. 4, iar in Gaesti pe scolile Nr. 3 si 6. Reprezentantii Inspectoratului Scolar spun ca vor suplimenta clasele, insa nu exclud posibilitatea ca unii copii sa ramana pe dinafara in urma primei etape de inscriere.
In timp ce unele scoli inregistreaza solicitari record, in altele, in special cele din mediul rural, s-au inscris numai cativa copii. Aceste situatii vor fi analizate, intrucat nu pot fi infiintate clase cu mai putin de 11 elevi. O varianta ar fi predarea simultana la clasa pregatitoare si clasa I. Nu este insa cea mai buna solutie, deoarece micutii de la clasa pregatitoare au nevoie de o atentie mai mare din partea dascalilor. O alta varianta ar fi naveta, dar nu multi parinti sunt dispusi sa isi trimita micutii in alta localitate.
In clasa I, in zona de domiciliu s-au inscris 350 de copii. Este ultimul an cand micutii s-au putut inscrie in clasa I, fara sa fi fost in clasa pregatitoare. S-a luat aceasta decizie, pentru ca altfel sute de copii damboviteni nu ar fi fost inclusi in invatamantul primar.

ECHIPA: Madalina Zabava / Madalin Anca

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe