PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » S-AU ÎNGHESUIT LA BURSĂ! – VIDEO

S-AU ÎNGHESUIT LA BURSĂ! – VIDEO

de admin
1 vizualizări

Sute de someri s-au inghesuit in Targoviste, la bursa locurilor de munca. 300 de posturi au fost puse la bataie de patroni. Cei mai multi someri au trecut demult de varsta de 45 de ani si nu erau increzatori ca se vor angaja. In plus, nu erau multumiti nici de salarii, asa ca au plecat la fel de repede cum au venit. Bursa Primaverii a fost organizata de AJOFM Dambovita si Consiliul Judetean. Autoritatile au recunoscut ca nu au reusit sa atraga in doi ani un numar mare de investitori, pentru a crea de locuri de munca, dar le-au cerut somerilor sa mai aiba rabdare.

Sala Clubului Studentilor din Targoviste, unde s-a tinut Bursa locurilor de munca a fost plina pana la refuz cu someri. Oamenii s-au inghesuit sa vada care sunt posturile puse la bataie de angajatori. Dar pe cat de greu au reusit sa intre in sala unde erau prezenti patronii, atat de repede au si iesit.

Cei mai multi targovisteni prezenti la targul de job-uri au fost cei trecuti de 45 de ani. Zeci de muncitori disponibilizati de la Mechel Targoviste au venit si ei la bursa, dar nu erau increzatori ca vor gasi ceva. De aproape un an au fost dati afara de la combinat, somajul se termina si se plang ca patronii nu sunt interesati sa ii angajeze, pentru ca desi sunt calificati, nu mai sunt la varsta tineretii.

Altii au lucrat in strainatate, iar acum incearca sa se angajeze in Targoviste, dar fara prea mare succes. Acest barbat cauta de cinci luni un post. Spune ca a lasat multe CV-uri la patroni, dar degeaba.

Multi au venit la bursa convinsi ca nu vor reusi sa se angajeze. In plus, si-au aratat si pretentiile: nu sunt multumiti de salariul oferit de patroni, asa ca prefera sa stea acasa.

Patronii nu sunt nici ei prea multi de candidati. Cei mai multi dintre ei nu au intrebat decat cat este salariul, apoi au plecat.

Chiar daca intr-un numar mai redus, la bursa au fost prezenti si tinerii. Unii pareau hotarati sa se angajeze.

Nu toti tinerii au parut atat de dornici de munca. Unii au venit ca la plimbare.

Si au fost si cazuri de rataciti. Acest barbat nu stia ce cauta la bursa. L-au invitat cei de la AJOFM, dar el nu vrea sa se angajeze. Este in somaj, dar a cerut sa fie pensionat.

Bursa locurilor de munca a fost organizata de AJOFM Dambovita si Consiliul Judetean. Reprezentantii CJ i-au anuntat pe targovisteni ca in vara se vor crea 300 de locuri de munca la Parcul Priboiu, iar Renault face o noua investitie, urmand sa creeze 1000 de locuri de munca. Cu toate acestea, le-au cerut somerilor… rabdare!

Bursa locurilor de munca a fost prima organizata in acest an, in trei locatii din Dambovita: Targoviste, Moreni, Gaesti.

Numai la Targoviste au fost prezenti peste 500 de someri de la inceputul bursei, pentru 300 de posturi.

 

Mădălina Zăbavă

Radu Constantinescu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe