PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » S-AU JUCAT DE-A HOŢII

S-AU JUCAT DE-A HOŢII

de Andrei Oprescu
62 vizualizări

 

S-au jucat de-a hoţii de maşini, dar joaca lor a fost scurtă, pentru că au fost prinşi de poliţişti. Doi copii, unul de 16 ani, altul de 13 ani, din comuna dâmboviţeană Nucet, au furat patru maşini, din patru localităţi diferite. Toate patru autovehiculele i-au lăsat, la un moment dat, fie pentru că au rămas fără benzina, fie pentru că au fost lovite. Una dintre cele patru autoturisme are daună totală. Copilul care a condus maşinile a primit control judiciar pentru 60 de zile.

Trăznaia tinerilor, cu iz penal, a avut loc în week-end, când cei doi s-au gândit să se plimbe cu o maşină din localitatea de origine, Nucet. S-au oprit la o dubă, pe care au găsit-o cu cheile în contact şi cu care au pornit în trombă.

Teribiliștii au mers cu ea până la Gheboia, unde au abandonat-o pe un câmp. Apoi au mers pe jos până în localitatea Dobra, de unde au furat alt autoturism. Era o maşină aproape nouă, din anul 2015, şi culmea, au ştiut să o şi pornească deşi autovehiculul mergea cu cartelă. Au intrat cu maşina în trei capete de pod şi doar o minune a făcut ca ambii să scape cu viaţă.

Pentru că i-a apucat noaptea, iar afară ploua, tinerii s-au adăpostit în podul unui localnic din Băleni, unde au dormit până dimineaţa. După ce s-au trezit, nu au plecat cu mâna goală, ci cu maşina bărbatului în gospodăria căruia s-au odihnit.

Bărbatul şi-a recuperat repede maşina, pentru că a fost abandonată în Racoviţa. Hoţii n-au avut noroc întrucât în rezervor abia dacă au avut un litru de benzină. Bălenarul a găsit-o, însă, avariată, cu discul distrus şi cu alte piese stricate, semn că cei doi minori nu prea le au cu şoferia.

Ultima oprire a fost la Cornăţelu, de unde au luat şi cea de-a patra maşină. Copiii dau vina pe aburii alcoolului pentru faptele lor.

Vecinii şi părinţii nu îşi explică cum de minorii au acţionat astfel, pentru că deşi nu merg la şcoală, copiii nu le-au făcut probleme până acum. Băiatul de 13 ani a fost accidentat în periplul prin cele patru localităţi.

Tânărul de 16 ani este cercetat sub control judiciar, pentru 60 de zile, pentru furt în formă continuată şi conducerea vehiculelor pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere. În faţa legii va răspunde şi complicele lui de 13 ani.

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe