PRIMA PAGINĂ » Stiri » Calarasi » S.O.S. STRĂINĂTATEA MI-A FURAT PĂRINȚII

S.O.S. STRĂINĂTATEA MI-A FURAT PĂRINȚII

de Andrei Oprescu
15 vizualizări

Au plecat pentru un trai mai bun, dar au lăsat în urmă ce aveau mai de preț. Pe cei cărora le-au dat viață. Fenomenul părinților plecați la muncă în străinătate ia amploare cu fiecare an. În urma lor rămân copiii dezorientați, îndurerați, abandonați și de multe ori, ai nimănui. Câți? Dacă ar fi să analizăm datele oficiale 98.000 de copii români sunt în această situație, însă realitatea este cu totul alta. Numărul lor depășește 200.000 de copii. MDITV vă prezintă campania S.O.S. STRĂINĂTATEA MI-A FURAT PĂRINȚII.

Ce-i poți spune unui copil care se trezește peste noapte singur. Care privește în gol și se roagă să se întoarcă mama și tata acasă, care în loc de imbrățișarea părinților trebuie să se mulțumească doar cu grija unui bunic sau a unei mătuși. Străinătatea le fură părinții de lângă ei. Ultimele date arată că în România fenomenul ia amploare. De la 85.000 de copii cu părinți plecați la muncă peste hotare în 2015 la peste 97.500 în 2017. Însă acesta sunt statistici oficiale. Dincolo de ele este adevărata anvergură a fenomenului generației pierdute.

În Regiunea Sud-Muntenia oficial din datele Direcțiilor pentru Protecția Copilului sunt 12.700 de copii în această situație. Astfel, 4724 de copii sunt în județul Prahova, 2642 de copii sunt în Dâmbovița, 2,604 de copii din Argeș au această soartă, 1.122 de copii sunt în județul Teleorman, 740 în Ialomița, 631 de copii rămași acasă în Giurgiu și 238 în Călărași.

În fața acestei situații, statul ar trebui să ia măsuri pentru dezvoltarea unei rețele de servicii sociale destinate copiilor, însă până acum sunt doar vorbe în vânt. Singurele reacții vin de la ONG-uri. Salvați Copiii trage semnale de alarmă de ani buni și tot organizația non-profit a atras atenția asupra unei legi în acest sens.

În zilele următoare campania S.O.S. STRĂINĂTATEA MI-A FURAT PĂRINȚII  continuă cu situații reale, testimoniale și cu aspecte legislative care vizează cazurilor acestor copii.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe