PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SĂ (MAI) VINĂ TRENUL! – VIDEO

SĂ (MAI) VINĂ TRENUL! – VIDEO

de admin
6 vizualizări

Vine trenul, nu mai vine trenul! Asa au fost amagiti la inceputul acestui an navetistii din nordul judetului dambovita, care de mai bine de un an au ramas fara trenuri. Din cauza pierderilor, circulatia feroviara a fost oprita pe ruta Targoviste-Pietrosita! Dupa incercarea esuata de la inceputul acestui an, de a fi reluat traficul feroviar prin intermediul unei companii private, acum calatorii isi fac noi sperante. CFR-istii damboviteni au anuntat ca au fost finalizate traseele pentru Pietrosita, dar si pentru ruta Ploiesti, asteptand acum sa fie stabilita data introducerii trenurilor.
„Suntem în posesia traseelor pentru Pietroșița și Ploiești! Așteptăm data introducerii trenurilor!Operatorul este de stat, iar numărul trenurilor este încă in discuție”, se arata intr-o informare a feroviarilor damboviteni.
Ramane de vazut daca noua tentativa de reluare a circulatiei feroviere pe cele doua rute va deveni realitate sau va ramane doar atat: o incercare.
Pe 14 mai anul trecut, oamenii din nodrul judetului Dambovita au calatorit ultima oara cu trenul pe ruta Targoviste-Pietrosita. Compania Nationala de Cai Ferata a decis sa inchida aceasta linie, motivand pierderile uriase inregistrate. De mai bine de un an, oamenii isi cer trenul inapoi, iar autoritatile fac lobby pe la Ministerul Transporturilor. 2014 incepuse bine. Un operator privat anuntase deja reluarea traficului feroviar pe acest sector. CFR-istii au afisat noul orar si asteptau sa dea drumul primului tren din gara. Acest lucru nu s-a mai intamplat insa, pentru ca operatorul privat nu a fost multumit de subventiile pe care le-ar fi primit.
Acum, navetistii din nordul judetului Dambovita isi fac noi sperante. La aproape doua saptamani dupa ce minsitrul Transporturilor, Dan Sova, afirma la Targoviste ca circulatia feroviara va fi reluata, CFR-istii damboviteni anunta ca s-a facut un nou pas in acest sens.

Mădălina Zăbavă
Radu Constantinescu

http://youtu.be/JROXvc41OJg

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe