PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SĂRĂCIE EXTREMĂ – VIDEO

SĂRĂCIE EXTREMĂ – VIDEO

de admin
11 vizualizări

Imaginea saraciei extreme in mijlocul Targovistei! Sute de amarati se lupta pentru orice sarma si orice bucata de fier, care le pot asigura o paine pe masa. Cu mainile goale, se chinuiesc sa scoata fierul din placile de ciment, ramase in urma lucrarilor de reabilitare. Pentru unii truda este in zadar. Dupa o zi de chin, nu reusesc sa adune fier nici macar de 10 lei.
Aceasta femeie, inarmata doar cu doua sacose, da ture printre muncitori. Cauta prin bucatile de ciment, cu mainile goale, o bucata de fier.
Nu este insa singura. Cum muncitorii fac noi demolari, cum langa ei isi fac aparitia amaratii Targovistei. Se lupta pentru fiecare bucata de sarma pe care o gasesc.
In lupta lor cu piatra, de putine ori castiga. Acest barbat abia isi mai poate misca mana. Tot chinuindu-se sa scoata fierul din ciment, i s-a umflat atat de tare, incat abia mai suporta durerea.
In ciuda durerilor, nu se opreste. Cauta de dimineata pana seara fier din daramaturi, pentru ca spune el, are patru copii acasa, care asteapta o bucata de paine.
Aceasta este imaginea saraciei din tara noastra: femei, barbati, copii, de dimineata pana seara printre muntii de moloz, chinuindu-se sa scoata cu mainile goale, orice sarma, care sa ii ajute sa puna o paine pe masa.
Nu are serviciu si spune ca nu ia nici vreun ajutor social de la stat. Este invizibil pentru autoritati. Nu i ramane decat sa isi duca viata de pe o zi pe alta. Astazi nu a facut mare noroc. Abia a gasit o bucata de sarma, pe care nu va lua nici macar cat pentru o paine.

Mădălina Zăbavă
Radu Constantinescu, Ciprian Rusa

http://youtu.be/mXrTRAIq5BY

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe