PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SACRIFICIU ALDE PENTRU PSD

SACRIFICIU ALDE PENTRU PSD

de Mditv
6 vizualizări

Situatie fără precendent într-o comună din mbovița. Liderii partidului lui Tăriceanu își nedreptățesc proprii oameni pentru a-i face pe plac liderului PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu. Se întâmplă la Hulubești, singura localitate din județ cu primar ALDE. Aici după ce a fost constituit Consiliul Local, iar consilierul ALDE Cornel Neagoe a fost ales viceprimar, partidul i-a impus să renunțe la funcție și să voteze ca viceprimar pe Ion Cursureanu, consilier PSD și fost viceprimar al comunei. Consilierii ALDE Hulubești sunt dispuși la un compromis, votarea unui viceprimar din partea PSD, dar nu a lui Cursureanu. De numele acestuia se leagă numeroase scandaluri.

După o luptă aprigă în campania electorală, în care ALDE a reușit să obțină o singură primărie în tot județul, acum liderii partidului lui Tăriceanu impun propriilor colegi de la Hulubești să renunțe la funcția de viceprimar în care a fost ales Cornel Neagoe, colegul lor. Totul se întâmplă la numai două zile după ce acesta a fost votat în Consiliul Local. Se pare că Georgică Dumitru, președinte ALDE Dâmbovița are propriile negocieri cu președintele PSD Dâmbovița și totodată președinte CJ, Adrian Țuțuianu, de care colegii de partid nu au fost anunțați. Mai exact, Georgică Dumitru i-a cerut lui Cornel Neagoe să renunțe la funcție și să-l voteze viceprimar pe Ion Cursureanu, consilier PSD. Lucru de neacceptat pentru consilierii ALDE Hulubești.

De numele lui Ion Cursureanu se alegă numroase scandaluri, cel mai cunoscut fiind cel în care fostul viceprimar a fost acuzat că ar fi furat o condică de prezență a primăriei care să își mascheze absențele de la serviciu. Totodată, oamenii spun că apelează la amenințări și a făcut o campanie murdară.

Consilierii ALDE Hulubești au fi dispuși la un compromis, în sensul în care ar renunța la viceprimar și ar vota un PSD-ist, dar nu pe Cursureanu.

Pentru nesupunerea lor față de decizia mai marilor din partidul ALDE, conducerea i-a amenințat că le va retrage sprijinul politic. Oamenii spun că mai bine rămân fără sprijin decât fără onoare în fața electoratului. Georgică Dumitru, președinte ALDE, a confirmat situația, dar are propria sa versiune într-un drept la replică dat pentru gazetadambovitei.ro

REPLICĂ GEORGICĂ DUMITRU PENTRU GAZETADAMBOVITEI.RO

Este adevărat, am convenit, în urma negocierilor (inclusiv în urma dialogului purtat cu consilierii ALDE de la Hulubești) ca votul pentru viceprimar să fie în favoarea PSD, însă, nu putem noi să impunem PSD –ului pe cine să propună viceprimar. Faptul că domnul Cornel Neagoe afirmă că nu știe de nicio înțelegere sau protocol cu PSD, denotă o doză mare de ipocrizie din partea dumnealui, deciziile și discuțiile liderilor centrali ALDE și PSD fiind cunoscute de membrii ALDE Dâmbovița.

Consilierii ALDE spun că nu sunt dispuși să cedeze și că electoratul este de partea lor. Ba chiar oamenii vor să iasă în stradă dacă va fi pus viceprimar Cursureanu.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe