PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SALARII MAI MARI PENTRU…PRIMARI – VIDEO

SALARII MAI MARI PENTRU…PRIMARI – VIDEO

de admin
1 vizualizări

De la 1 iulie 2014, salariile celor mai multi alesi locali din Romania vor creste, cu procente cuprinse intre 5,5% si 50,1%, potrivit unei legi promulgate marti de presedintele Traian Basescu. Majorarea va costa bugetul de stat, doar in 2014, peste 43 milioane lei.

Potrivit unui comunicat al Administratiei prezidentiale, seful statului a semnat marti Decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 103/2013 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2014. Legea a fost  adoptata in 25 februarie de Camera Deputatilor in calitate de for decizional, majorarea salariilor primarilor de la 1 iulie 2014, fiind introdusa printr-un un amendament in acest sens, la propunerea vicepremierului Liviu Dragnea.

Potrivit articolelor adoptate de deputati, incepand cu data de 1 iulie 2014, pentru functiile de demnitate publica alese de la nivelul administratiei publice locale, indemnizatiile se stabilesc potrivit Legii cadru 284/2010, respectiv prin inmultirea coeficientilor de ierarhizare prevazuti cu valoarea de referinta de 600 lei.Pentru cei ale caror indemnizatii stabilite pentru luna iunie 2014 sunt mai mari decat cele stabilite in legea-cadru, se mentinein plata cuantumul indemnizatiilor avute.

Conform calculelor Guvernului, de majorarea salariilor vor beneficia 6.339 de alesi locali . De cea mai mare crestere de salarii se vor bucura primarii si viceprimarii de comuna: intre 44,4% si 50,1%. Urmeaza primarii si viceprimarii de oras cu majorari intre 8,7% si 16,6%  si viceprimarii de municipiu categoria II si primarii de municipiu categoria I si II cu cresteri cuprinse 1,4% si 7,2%.

De remarcat ca, deocamdata, nu au fost prinsi in schema de majorare presedintii si vicepresedintii de consilii judetene, dar nici consilierii locali si judeteni.

Salariile mai mari ale primarilor nu ii lasa insa indiferenti pe liderii de sindicat din sectorul bugetar. Acestia sunt revoltati si nemultumiti de horararea guvernantilor.

Potrivit calculelor Guvernului, pentru cele cinci luni ramase din 2014, statul va scoate din buget pentru a creste salariile edililor 43,721 milioane lei, mai exact cate 8,744 milioane lei lunar.

 

Ilona Rotaru

Eduard Găiseanu

 

 

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe