PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SEMNAL DE ALARMĂ – VIDEO

SEMNAL DE ALARMĂ – VIDEO

de admin
4 vizualizări

Daca nu schimbati programele scolare invechite si nu duceti la bun sfarsit macar o reforma in invatamant, in fiecare an se vor repeta rezultatele dezastruoase obtinute de elevi la examen! Avertizarea vine din partea sindicalistilor din educatie, care sustin ca elevii nu mai sunt motivati sa invete, pentru ca programele scolare nu ii ajuta sa se pregateasca pentru piata muncii. Multi sindicalisti avertizeaza ca rezultatele dezastruoase obtinute de elevi la simulare, se vor repeta, cel mai probabil, la examenul de bacalaureat din vara.

Sindicalistii sustin ca au cerut in nenumarate randuri schimbarea programelor scolare, pe care ei le considera invechite, dar mai mult au fost complicate de cei din minister. Elevii sunt testati in functie de cat memoreaza, in loc sa fie evaluati in functie de ceea ce sunt capabili sa aplice pe viitor la un loc de munca. In acest conditii, dascalii nu au cum sa ii mobilizeze sa obtina rezultate mai bune la testari. In plus, sindicatele sustin ca trebuie facuta o diferenta intre elevii care sunt capabili sa urmeze un liceu si cei care ar trebui inscrisi mai degraba in scoli profesionale.

Sindicatele din invatamant avertizeaza ca rezultatele de la simulare se pot repeta si in vara, la examnul de bacalaureat.

 

Mădălina Zăbavă

Ciprian Rusa

 

 

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe