PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SALVAT DE DASCĂL – VIDEO

SALVAT DE DASCĂL – VIDEO

de admin
5 vizualizări

Un copil, in varsta de 7 ani,din Pitesti s-a inecat cu o bomboana si brusc a dat semne de asfixiere.Cea care l-a salvat este inatatoarea, care a vazut procedeul Heimlich intr-un film si l-a aplicat fara sa stea pe ganduri,dupa care a sunat la 112.Incidentul a avut loc la Scoala numarul 10 din oras,iar copilul a fost internat la Spitalul de Pediatrie din Pitesti,deoarece are cateva zgarieturi pe trahee de la bomboana. Incidentul a dat de gandit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Arges care spun ca se gândesc la cursuri de prim ajutor pentru ca toate cadrele didactice sa deprinda interventiile in cauza.
Reprezentantii scolii nr 10 din Pitesti spun ca intr o pauză, copilul,elev în clasa I,a servit o bomboană şi s-a înecat,dar  învăţătoarea era în clasă,a avut prezenţă de spirit si nu s-a pierdut.Şi-a alertat imediat colegii şi i-a aplicat băiatului procedeul Heimlich pe
care îl văzuse într-un film,la televizor,asa ca s a asezat în spatele copilului,l-a cuprins în braţe şi cu pumnul l-a strâns brusc de câteva ori cu mişcări din faţă către spate şi de jos în sus,moment în care elevul a înghiţit bomboana şi a dat semne că îşi revine.
Directorul unităţii şcolare a sunat la 112, iar cadrele didactice au stat permanent în legatura telefonica cu angajatii SMURD,până la sosirea lor.
Incidentul i a determinat pe reprezentantii Inspectoratului Scolar Arges sa initieze cursuri de prim ajutor pentru cadrele didactice din unitatile de invatamant din judet.
Elevul este in afara oricarui pericol in acest moment,semn ca interventia invatatoarei a fost prompta si eficienta,altfel la Pitesti se putea intimpla astazi o tragedie.

REPORTER: CRISTI IONICA
IMAGINE: CRISTI DUMITRU

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe