PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SANCŢIUNI PENTRU FURNIZORII DE SERVICII MEDICALE

SANCŢIUNI PENTRU FURNIZORII DE SERVICII MEDICALE

de Mditv
14 vizualizări

Noi reguli pentru furnizorii de servicii medicale. Legislaţia în vigoare a suferit câteva modificări, iar cei care nu-şi îndeplinesc obligaţiile ca la carte riscă sancţiuni mai mari ca până acum şi se poate ajunge până la desfacerea contractului de muncă. Vizaţi sunt medicii curanţi, dar şi medicii de familie, precum şi furnizotii de medicamente.

Noile reglementări pentru toate domeniile de asistenţă medicală au intrat în vigoare în data de 1 iulie 2016, iar sancţiunile graduale se aplică mai repede ca până acum, fiind stabilite trei niveluri:

– AVERTISMENT;

– 5% DIN SALARIU;

– REZILIEREA CONTRACTULUI DE MUNCĂ

Nu doar medicii de familie sunt în vizorul autărităţilor de profic, ci toţi furnizorii de servicii medicale.

Dacă înainte greşelile erau trecute cu vederea sau sancţionate prin penalizări care valorau 10% din salariu, acum sancţiunile sunt drastice. Nici furnizorii de medicamente nu scapă de controalele riguroase. Orice neregulă duce la rezilierea contractului. La Casa de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa s-a înregistrat deja o astfel de situaţie, iar un furnizor de medicamente gratuite şi compensate a pierdut contractul, întrucât a eliberat medicamente gratuite şi compensate la un punct de lucru care nu avea contract cu CAS.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe