PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PĂRINȚI…DAR DINCOLO DE GRANIȚĂ

PĂRINȚI…DAR DINCOLO DE GRANIȚĂ

de Mditv
4 vizualizări

Au plecat peste hotare în speranța că le vor oferi un trai mai bun copiilor, dar cu greu au reușit, iar uneori străinătatea i-a furat de lângă micuții lor. Trudesc zi de zi și le trimit acasă dulciuri și jucării, însă banii câștigați prin munca lor dincolo de granițele țării nu pot cumpara amintiri și nici nu pot șterge durerea din ochii copiilor. Unii au uitat și cum arată chipurile părinților.

Delia și Gabi își văd tatăl doar de Crăciun. În urmă cu cinci ani a luat decizia de a munci peste hotare și de atunci copiii au rămas doar cu mama. Cei doi frați îi duc dorul și visează la ziua când tata nu va mai fi nevoit să stea departe de ei.

Gabi are 7 ani și vine cu sora lui la un centru pentru copii cu părinții plecați în străinătate. Băiatul are o mare dorință.

Colega cu ei la centru este și Bianca. Fetița a rămas doar cu bunicii după ce ambii părinți au plecat să muncească în Germania.

Conform statisticilor oficiale, 82.339 de copii din România au părinții plecați la muncă în străinătate. Datele oficiale prezintă doar o parte din dimensiunea fenomenului. Sunt copii care nu apar în statistici pentru că părinții nu anunță în toate situațiile plecarea lor.

Există o lege care ar trebui să-i protejeze pe acești copii prin care părinții trebuie să anunțe plecare lor peste hotare, iar autoritățile locale și școlile să monitorizeze evoluția copiilor.

Legea a intrat în vigoare în toamna anului 2015, iar specialiștii din domeniul asistenței sociale speră ca de la an la an să se raporteze un număr cât mai aproape de realitate pentru ca acești copii să beneficieze de suport.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe