PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SANITAS SE PREGĂTEȘTE DE PROTESTE – VIDEO

SANITAS SE PREGĂTEȘTE DE PROTESTE – VIDEO

de Andrei Oprescu
2 vizualizări

Medicii intra in greva! Dupa indelungi amenintari cu poteste, medicii si asitentii vor iesi in strada luna aceasta. Federatia Sanitas a stabilit calendarul manifestarilor, prima actiune fiind programata pentru data de 18 septembrie. Reprezentanti ai sistemului sanitar din Dambovita vor picheta sediul Ministerului Sanatatii pe data de 20 a acestei luni.

Au tatonat terenul, au prezentat nemultumirile Ministerului Sanatatii si au decis. Pentru ca medicii si asistentii nu au gasit intelegere pentru niciuna dintre revendicari, acestia  sunt mai decisi ca oricand sa iasa in strada. Din data de 18 septembrie si pana pe 26 cel tarziu, angajati din sistemul sanitar din intreaga tara vor picheta sediul Ministerului Sanatatii. Din Dambovita vor pleca spre capitala 20 de sindicalisti in data de 20 septembrie.

Sindicalistii cer  asigurarea finantarii spitalelor pana la finalul acestui an, in conditiile in care fondurile actuale ajung abia pana  la inceputul lunii octombrie. Pentru ca spitalele nu vor avea bani in  ultimele doua luni ale anului, Sanitas cere o rectificare bugetara cel  mai tarziu in octombrie pentru rezolvarea acestei probleme. De asemenea, cer acordarea, incepand de anul viitor, a 6 la suta din  PIB pentru sanatate, in conditiile in care, in acest an, spun ei, s-au  alocat doar 3 procente.

Sindicalistii sustin ca in sistemul sanitar sunt destui bani, insa iau alta cale si nu sunt folositi in functie de prioritati.

 

Echipa: Corina Slămnoiu/ Ciprian Rusa

 

 

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe