PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SĂRBĂTOARE “CU GUST” TRADIŢIONAL LA RUNCU

SĂRBĂTOARE “CU GUST” TRADIŢIONAL LA RUNCU

de Mditv
49 vizualizări

Mii de dâmboviţeni, dar şi oameni din judeţele învecinate au petrecut două zile de poveste, într-un peisaj pitoresc, la Runcu. Răvăşitul Oilor, sărbătoare cu tradiţie, reprezentativă pentru judeţul Dâmboviţa, a ajuns la cea de-a XXIV-a ediţie consecutivă, iar ciobanii au coborât din munte cu cele mai bune produse tradiţionale. Pastrama şi branza de burduf au fost la mare căutare, iar preţurile au ramas la fel ca în anii precedenţi.

Pe sunetul fluierului, ciobanii au coborât oile de la munte în cea de-a treia saptămână din luna septembrie, marcând astfel Răvăşitul Oilor sau Transhumanţa. Zeci de ciobani, din Dâmboviţa şi Braşov, au adus cele mai bune brânzeturi şi cea mai crudă pastramă în faţa gurmanzilor, pe Vârful lui In, din comuna Runcu. Aici s-au adunat meşteri populari din toată ţara, producători agricoli şi crescători de animale. Cei prezenţi la Runcu, nu doar că s-au bucurat de un peisaj desprins parcă din basmele populare, dar nu au plecat acasă cu mâna goală.

Ciobanii nu au umblat la preţuri, iar clinţii au fost mulţumiţi, însă, anul acesta mai temperaţi ca de obicei, pentru că vânzarile nu au mai mers la fel de bine.

Cei prezenţi la Runcu în week-end au avut parte şi de un spectacol folcloric, în cadrul căruia au urcat pe scenă nume cunoscute în muzica populară, la nivel naţional, dar nu au lipsit nici artiştii dâmboviţeni. Distracţia şi voia bună au fost cuvintele cheie, în vârf de munte.

Răvăşitul Oilor este o sărbătoare de tradiţie pentru comuna Runcu, iar gazdele promit noutăţi la fiecare ediţie.

Noutatea din acest an la Răvăşitul Oilor a fost reprezentată de concursurile cu cai, unde au fost expuse cele mai frumoase exemplare.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe