PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SĂRBĂTOAREA COROANEI ROMÂNE LA 150 DE ANI

SĂRBĂTOAREA COROANEI ROMÂNE LA 150 DE ANI

de Andrei Oprescu
14 vizualizări

Data de 10 mai, una cu uriașă semnificație istorică pentru România, are anul acesta o și mai mare încărcătură, la împlinirea a 150 de ani de la momentul în care Carol I a depus jurământul în fața Parlamentului, ca domnitor. Evenimentele dedicate acestei aniversări au început încă de săptămâna trecută și vor culmina cu evenimente dedicate sărbătoririi Coroanei române la 150 de existență, derulate în Capitală și la Sinaia.

După depunerea de flori și spectacolul militar care au avut loc la Statuia Regelui Carol I, din Piața Palatului Regal, familia Regală a României a ajuns după amiază la Castelul Peleș din Sinaia. Aici, manifestările au continuat pe terasa Castelului Regal Peleș, unde a avut loc ceremonia înălțării Stindardului Regal pe catargul din turnul edificiului, stindard care flutura pentru prima dată, după anul 1947. Momentul va fi urmat de un Garden Party și Concertul Regal care vor avea loc pe peluza Castelului Peleș.Veniți de departe și echipați special pentru eveniment,cu steaguri sau cravate tricolore,unii dintre participanți spun că s-au pregătit din timp pentru a sărbătorii alături de reprezentanții Casei Regale a Românei cei 150 de ani de regalitate.

Muzica Reprezentativă a Armatei a susținut un concert pe terasa castelului.Trei avioane ale Iacărilor Acrobați vor survola parcul regal. Evenimentul a avut loc în prezența Custodelui Coroanei și Principelui Radu, alături de Principesa Elena și dl.Alexander Nixon,Principesa Sofia,Principesa Maria și Arhiducesa Maria-Magdalena alături de Baronul Hanns-Ulrich deHolzhausen”, a anunțat Familia Regală.Data de 10 mai are o mare semnificație istorică pentru țara noastră. Este data la care,în 1866, Carol I depunea jurământul și devenea domnitor al României.După 11 ani, statul român își oficializa independența,iar în 1881,tot la 10 mai, Carol I era încoronat, devenind primul rege al țării.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe