PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SARITI LA NUMARATOARE

SARITI LA NUMARATOARE

de Andrei Oprescu
5 vizualizări

S-au numarat capsunarii, insa tot nu se stie cu exactitate numarul dambovitenilor care sunt plecati la munca peste hotare! Populatia aflata in strainatate a fost subevaluata la Recensamantului populatiei. Recunosc asta chiar staticienii, care s-au ocupat de numaratoarea oficiala. Problema a fost ca recenzorii au batut la multe usi la care nu a raspuns nimeni, pentru ca intreaga familie se afla peste hotare. In acest mod nu au putut obtine informatii despre aceste persoane. La final, au reusit sa numere numai 29.000 de damboviteni plecati in strainatate.
Potrivit rezultatelor Recensamantului populatiei si al locuintelor, aproximativ 29.000 de damboviteni sunt plecati in strainatate. Asta in conditiile in care, alte statistici oficiale arata ca numai in Castellon sunt aproape 15.000 de damboviteni. Diferenta mare intre numaratoarea facuta de recenzori si realitate este recunoscuta si de Institutul National de Statistica. Reprezentantii Directiei dambovitene spun ca recenzorii s-au confruntat cu multe situatii in care familii intregi au plecat peste hotare, de multi ani. In aceste conditii, nu au putut obtine informatii despre aceste persoane, care au scapat de „numaratoarea” oficiala.
Din cei aproape 29.000 de damboviteni plecati in strainatate, 6.000 sunt pentru o perioada indelungata. Cei mai multi locuiesc in Spania- 40%, Italia- 30%, Regatul Unit- 0,5%.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe