PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VIOLENȚA CÂȘTIGĂ TEREN

VIOLENȚA CÂȘTIGĂ TEREN

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

Neajunsuri, dezamagiri, discordie, sunt doar cateva motive care pot starnii aparitia violentei in randul romanilor. In ultima perioada a devenit clar faptul ca poporul nostru are o afinitate pentru violenta fizica, nenumaratele cazuri semnalate prin intermediul media fac dovada ca forta fizica poate distruge vieti. Sondaje demonstreaza ca, de la inceputul anului, aproape jumatate din populatia tarii a trait sau a fost martora unui gest violent. Violenta  in familie este un fenomen ingrijorator care se amplifica an de an pe meleagurile noastre, arata un sondaj  al Institutului National de Sondare a Opiniei Publice. Numai in acesta an, jumatate dintre romani au  declarat ca au cunostinta de cazuri cu grad ridicat de violenta.  Cele mai frecvent abuzuri au avut ca victime femeile si copii.  Surprinzator o mare parte a romanilor  consider ca violenta fizica in familie este ceva normal.

 In incercarea prevenirii si inlaturarii actelor de violenta, autoritatile  au demarat nenumarate campanii insa, lipsa educatiei isi spune cuvantul, toate actiunile ramanand fara raspuns iar numarul agresiunilor din ce in ce mai mare. 

Ilona Rotaru

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe