PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SATUL BĂTRÂNILOR – VIDEO

SATUL BĂTRÂNILOR – VIDEO

de admin
34 vizualizări

Se lupta cu batranetea si cu dorul de copii! In satul Cojoiu din localitatea damboviteana Varfuri au ramas doar batranii. Din cauza lipsei locurilor de munca si a conditiilor grele de trai, tinerii au plecat peste hotare. In zona, investitiile lipsesc, iar scoala unde invatau copiii altadata a fost inchisa. In prezent populatia numara doar cateva zeci de locuitori.
Ulite pustii, batrani cu aţintiţi asupra porţii, aşteptând să apară în prag copiii sau nepotii si o cladire parasita in care altadata se auzeau glasurile elevilor care veneau sa invete aici. Aceasta este peisajul cu care te intampina satul Cojoiu din comuna damboviteana Varfuri. Timpul si-a pus amprenta asupra acestor locuri si din satul candva plin de viata au mai ramas doar cateva zeci de batrani.
Tinerii au parasite satul pentru a-si face un rost in viata, unii in alte zone ale tarii, altii peste hotare,iar acum majoritatea localnicilor sunt pensionari, oameni batrani care nu se pot rupe de casele si gospodariile in care au trudit o viata.
Sotii Țintea locuiesc aici de-o viata si daca in urma cu ani de zile o familie mare se strangea la masa, acum au ramas doar ei doi. Copiii au plecat in Italia unde si-au intemeiat familii si vin acasa doar o data pe an.
Anton Țintea spune ca nu mai are speranta ca tinerii se vor mai intoarce acasa. Le este bine in strainatate si in sat nu ar avea locuri de munca si nici conditii.
Povestea pe larg a acestor locuri dar si alte ciudatenii din satul Cojoiu, le puteti afla in aceasta duminica, incepand cu ora 19:30, la MDITV, intr-o noua editie a emisiunii Jurnal de Călătorie.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe