PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SCANDAL LA MATERNITATEA CURTEA DE ARGEȘ

SCANDAL LA MATERNITATEA CURTEA DE ARGEȘ

de Andrei Oprescu
81 vizualizări

A mers la spital să nască, dar nu s-a așteptat ca aici micuțul lor se va îmbolnăvi. O tânără în vârstă de 19 ani din Curtea de Argeș, căsătorită în Pitești a născut acum patru zile un băiețel. Fata spune că bebelușului i-a apărut o infecție pe care doctorii au catalogat o ca fiind un granulom ombilical. Familia nounăscutului susține că nu a fost anunțată de îmbolnăvirea copilului și de faptul că acesta a fost trecut pe tratament cu antibiotice și este hotărâtă să reclame cazul la Colegiul Medicilor Argeș.

Tânăra mămică de 19 ani, Georgiana Barbu, solista de muzică populară în Pitești, sa internat în Maternitatea Spitalului Municipal din Curtea de Argeș, pentru că ginecologul care ia urmărit sarcina lucrează la această unitate sanitară. Băiețelul sa născut pe 26 mai, dar ulterior au aparut complicații despre care famiia bebelușului susține că nu a fost anunțată, o infecție care la determinat pe medicul neonatolog să-i administreze copilului antibiotice, fără ai înștiința părinții. Bunica bebelușului spune că a aflat despre situație cu totul întâmplător, de la un cadru medical din spital.

Tatăl copilului spune că nu numai comportamentul doctorului neonatolog Viorel State a lăsat de dorit, ci și condițiile din spital, căldura, lipsa plaselor de la ferestre și țânțarii care îi mușca pe bebeluși de față.

În replică, medicul neonatolog acuzat spune că a acționat corect din punct de vedere al profesiei și că a înștiințato pe mama bebelusului despre aparitia granulomului ombilical si implicit tratamentul cu antibiotice pe care l a administrat nou nascutului.

Mama bebelușului se va externa împreună cu băiețelul său care va urma un tratament ambulatoriu, iar tatăl copilului va depune reclamație la Colegiul Medicilor din Argeș.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe