PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CHIN PENTRU O GĂLEATĂ DE APĂ

CHIN PENTRU O GĂLEATĂ DE APĂ

de Andrei Oprescu
30 vizualizări

Localnicii din Cucuteni simt că sunt blestemați. Zi de zi se chinuie să care apă cu găleata de la singura cișmea care alimentează satul. Cu butoaie în căruțe, găleți și sticle, oamenii se aprovizionează de ani de zile. Au sperat că vor avea o rețea de apă, însă fostul primar al localității a început un proiect pe care l-a abandonat rapid, iar lucrarile demarate s-au derulat cu grave probleme. Nu exista documente concludente si banii au fost cheltuiti de pomana, spune actualul primar si localnicii. Mai mult, fostul primar a lasat comuna cu datorii, iar firma respectiva a intrat in insolventa.

Chinul din această vară este abia la început pentru localnicii din Cucuteni. Se anunță temepraturi foarte mari iar apa, atât de necesară oamenilor de aici lipsește. Cine are un puț în curte este fericit, cine nu , trebuie să parcurgă kilometri întregi zilnic pentru a se aproviziona cu apă de la singura cișmea, pentru care localnicii plătesc și un abonament de 10 lei. Dacă au căruță și pun apa în butoaie, oamenii vin la 2-3 zile pentru apă. Spun că mai strâng și apă de ploaie dar este foarte greu vara, când e secetă.

Fostul primar a început o investiție în zonă, dar lucrările prost executate au fost sistate. Ba chiar a făcut și o recepție, dar pentru ce, oamenii nu au înțeles. Lucrurile au ieșit la iveală ulterior, când actualul primar a vrut să continue investiția. A descoperit erori grave, cheltuieli nejustificate, sume mari de bani risipite și lipsa unor documente esențiale. A încercat să remedieze situația dar fără reușită pentru că problemele erau foarte mari, iar firma care lucrase și care dorea continuare contractului era deja în insolvență și crease prejudicii.

Nici banii veniți ulterior pentru continuare proiectului nu au putut fi investiți și asta pentru că era nevoie de o expertiză clară, lipseau date importante, iar lucrarea era făcută prost.

Primarul actual susține că încearcă să caute soluții însă erorile comise de firma din trecut au pus piedici în continuarea proiectului. Oamenii speră ca în viitor să se găsească o cale pentru ca ei să nu ami fie nevoiți să care apă zilnic kilometri întregi.

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe