PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SCAPĂ CINE POATE! – VIDEO

SCAPĂ CINE POATE! – VIDEO

de admin
3 vizualizări

Disponibilizarea a 2500 de angajati de la CFR Marfa ar putea aduce proteste in strada. Anuntul primului ministru ca situatia in care se afla compania este extrem de grava si cel mai probabil pretul il vor plati cele cateva mii de feroviari care vor fi concediati, i-a revoltat pe sindicalisti. Reprezentantii Confederatiei Sindicale Meridian spun ca nu vor fi de acord cu aceste disponibilizarile si nu exclud varianta declansarii unor greve, in toamna.
“La dvs. problemele sunt altele, care ţin în special de sectorul feroviar şi îmi pare rău că anul trecut am fost sabotaţi şi nu am putut să rezolvăm problema CFR Marfă. Acum, probabil, 2.500 de oameni o să îşi piardă locurile de muncă acolo. Dar ăsta e preţul pentru sabotajele pe care le-am tot suferit anul trecut”, a declarat primul- ministru Victor Ponta. Fostul ministru al Transporturilor, Dan Sova anuntase concedierea a 2000 de oameni, din cauza situatiei financiare nefavorabile, in lipsa acestei masuri, transportul feroviar riscand sa ramana fara fond de salarii din august. Sindicalistii in schimb declarau ca in conditiilr in care numarul concedierilor va depasi 1500 de angajatii, activitatea la CFR Marfa va fi pierduta.
In cadrul unei intalniri desfasurata la Targoviste, reprezentantii Confederatiei Sindiacle Meridian au anuntat ca nu sunt de acord cu disponibilizarile masive si nu exclud declansarea unor proteste, in intreaga tara, in acaesta toamna.
In prezent, CFR Marfa are aproximativ 9.000 de angajati. Dupa restructurare vor ramane 6.300. Cei disponibilizati vor primi salarii compensatorii.

Mădălina Zăbavă
Radu Constantinescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe