PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » RĂZBOIUL DIN FAMILIE – VIDEO

RĂZBOIUL DIN FAMILIE – VIDEO

de admin
6 vizualizări

Atunci cand vine vorba sa salvezi o viata, niciun efort nu este prea mic. Asta au inteles autoritatile
Vor trebui sa asigure suficient adaposturi pentru victime, iar violenta psihica va fi considerata infractiune! Sunt doua schimbari importante in domeniul violentei domestice din tara noastra, dupa ce autoritatile romane au semnat o conventie europeana, ale carei puncte cheie sunt prevenirea agresiunilor, protectia victimelor si trimiterea in judecata a infractorilor. Autoritatile recunosc faptul ca mai sunt multe de facut in acest domeniu. In continuare in tara noastra, violenta in familie ucide! S-a intamplat si in Dambovita, pentru ca situatia nu a fost descoperita la timp. Din pacate, centrele din judet sunt pline de mame si copii, care au trecut prin adevarate drame.
Victimele violentei in familie traiesc adevarate drame. Aceasta femeie a suportat ani la rand jigniri si batai crunte. Acum este adapostita intr-un centru penrtu victimele violentei in familie din Targoviste. Adaposturile din Dambovita sunt tot timpul pline de mame si copii care au nevoie de ajutor. Numai anul trecut, prin Centrul de Recuperare al DGASPC Dambovita au trecut 60 de mame si copii. Aici au primit gazduire, ingrijire, consiliere psihologica si sociala, dar si asistenta juridica. Jumatate dintre ele s-au intors alaturi de soti, care au fost consiliati si care au promis ca renunta la comportamentul agresiv. 12 femei au decis sa isi construiasca o noua viata, pe cont propriu. Cinci mame si cinci copii sunt si acum in centru. Anul acesta, numarul victimelor violentei in familie a scazut. Sunt insa cazuri dramatice. Mame care au fugit de acasa, chiar si cu cinci copii, pentru ca nu au mai suportat infernul conjugal.
romane care au semnat o conventie europeana privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice. Este cel mai cuprinzator tratat international din acest domeniu, care aduce schimbari importante. El introduce o serie infractiuni, precum sterilizarea fortata sau violenta psihica. In plus, autoritatile vor trebui sa instruiasca specialisti care sa lucreze cu victimele sau prevenirea violenta in familie sa fie inclusa ca disciplina in programele scolare, infiintarea de servicii specializare, care sa ofere consiliere si asistenta medicala victimelor si copiilor lor, precum si infiintarea de adaposturi suficiente pentru aceste victime.
VIOLENȚĂ DOMESTICĂ:
 infracțiuni noi: sterilizarea forţată, violenţa psihică
 instruire unor specialiști care să lucreze cu victimele
 includerea ca disciplină școlară
 înființarea de servicii specializate
 înființarea de adăposturi suficiente
La inceputul acestui an, in Dambovita, o femeie a murit dupa ce a fost batuta de sot. In urma ei au ramas cinci copii.

Mădălina Zăbavă
Radu Constantinescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe