PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SCUMPIRI ÎN TRANSPORTURI – VIDEO

SCUMPIRI ÎN TRANSPORTURI – VIDEO

de admin
6 vizualizări

Tarifele practicate de operatorii de transport vor creste cu cel putin 15%! De vina este acciza suplimentara, din care bugetul nu a castigat nimic.Astfel, Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania a atras atentia ca excluderea din schema de rambursare a operatorilor economici care se afla in procedura de executare silita, faliment, reorganizare judiciara, dizolvare, inchidere operationala sau lichidare si adoptarea termenului de doua luni pentru aprobarea cererilor de rambursare vor conduce la majorarea tarifelor operatorilor de transport.
UNTRR a anuntat zilele acestea printr-un comunicat de presa faptul ca in perioada urmatoare se va trece la o majorare substantiala a tarifelor in transporturi. Scumpurile vin in urma adoptarii HG nr. 537/26 iunie 2014, prin care s-au stabilit termenele de restituire ca ajutor de stat a sumelor reprezentand diferenta dintre nivelul standard al accizelor si nivelul accizelor diferentiat pentru motorina utilizata drept combustibil pentru motor. Transportatorii vor fi obligati sa majoreze tarifele cu 15% pentru a recupera pierderile provocate de acciza nerecuperabila, majorare pe care au amanat-o in asteptarea returnarii accizei suplimentare.
„Dacă, până anul acesta, transportatorii internaționali reveneau în țară cu rezervorul gol, acum alimentează cât se poate de mult în străinătate, acolo unde prețul carburanților este mult mai mic decât în România. Este firesc și natural ca, dacă firmele au identificat un carburant mai ieftin în țările vecine, să meargă și să alimenteze de acolo. În această perioadă, nu consumul a scăzut, ci vânzările interne de carburanți. Iar dacă mai mult de 13% — 15% din aceste vânzări s-au mutat afară, atunci bugetul nu a câștigat nimic din acciza suplimentară. Institutul National de Statistica a arătat că în aprilie vânzările din România au scăzut cu 18,7%”.
sursa: comunicat UNTRR
Se arata in comunicat emis de UNTRR. Potrivit Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania , consecinta fireasca a adoptarii Hotararii de Guvern in forma mentionata este faptul ca operatorii de transport rutier sunt obligati sa alimenteze in afara granitelor tarii si sa isi echipeze vehiculele cu rezervoare cu o capacitate din ce in ce mai mare.

Reporter: Cătălina Sandu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe