PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » POTOP IN DAMBOVITA – VIDEO

POTOP IN DAMBOVITA – VIDEO

de admin
9 vizualizări

Peste 200 de locuinte din localitatea damboviteana Darmanesti au fost inundate, dupa o ploaie torentiala. Desi nu a durat decat aproximativ o ora, ploaia a produs ravagii. Gospodarii inundate,oamani evacuati, culturi distruse si drumuri nationale impracticabile, acesta este bilantul provizoriu de la Darmanesti. Viitura a avut pe alocuri chiar si un metru inaltime.
Localnicii din Darmanesti spun ca nu au mai vazut o asemenea viitura. Apa de pe campuri s-a transformat intr o adevarata garla, pe ulitele satului,ulterior puhoaiele ajungand in case curti si anexe. De frica, oamenii au mutat animalele iar toata noaptea au dat apa afara din case.
Pompierii, deplasati la fata locului, au fost nevoiti sa evacueze cateva persoane ce, de frica viiturii, se refugiasera in podurile caselor.Detasamentele de la ISU Dambovita au ramas stationate in zona pentru a ajuta la evacuarea apei din gospodarii, cu ajutorul motopompelor, dar doar dupa retragerea
puhoaielor.
Ploaia cazuta in judetul Dambovita, in dupa-amiza si sera zilei de 10 iunie, a facut ca drumul national 72 sa devina impracticabil, pe anumite portiuni, pe segmentul Targoviste Ploiesti, si deasemnea a fost inundata o statie PECO. De suferit au mai avut si gospodarii din orasele Targoviste, Titu si Moreni . Conform comunicarilor, de la Statia meteo Targoviste, cantitatile de apa cazute au depasit, in unele locuri, 50 de litri pe metru patrat, in doar cateva ore.

Redactor: Horia Marin
Imagine: Eugen Banescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe