PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SE APROPIE DE ADEVĂR – VIDEO

SE APROPIE DE ADEVĂR – VIDEO

de admin
15 vizualizări

Cardul national de sanatate incepe sa prinda contur. Imprimeria Nationala a tiparit pana in prezent peste 11 milioane de carduri de sanatate, dintre care peste 8.000 au fost deja distribuite bolnavilor cu dializa, ei fiind primii care le vor utiliza. Potrivit Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, pentru restul populatiei, cardurile vor devenii obligatorii din 1 ianuarie 2015.
Acestea vor fi distribuite prin servicii postale, de catre operatorul care va castiga licitatia publica.
Conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate informeaza ca din trimestrul patru al acestui an va fi testat modul de functionare al cardului, astfel incat incepand cu anul 2015, decontarea serviciilor medicale sa se realizeze doar pe baza cardului national de sanatate.
Distributia cardurilor nationale se va realiza prin servicii postale de operatorul de servicii care va fi desemnat castigator prin procedura de licitatie publica, in urma careia se va incheia un acord-cadru pe urmatorii patru ani pentru distribuirea unui numar estimat de peste 13 milioane si jumatate de carduri. Potrivit CNAS, pana la finele lunii septembrie a acestui an vor fi parcurse toate etapele pana la atribuirea acestui contract si va fi incheiat acordul-cadru si contractele subsecvente pentru a putea incepe distribuirea cardului de sanatate la nivel national.
CNAS precizeaza ca procesul de tiparire va continua in urmatorii patru ani. Aproximativ 953.000 de carduri vor fi tiparite pentru tinerii care vor implini varsta de 18 ani si pentru persoanele care vor dobandi calitatea de asigurat in aceasta perioada. CNAS a demarat un proiect-pilot de testare a cardului national pentru pacientii aflati in servicii de dializa. Astfel, 79 de furnizori privati de servicii medicale de dializa au incheiat acte aditionale cu CNAS si urmeaza sa deruleze acest proiect. Peste 8.000 de carduri nationale ale asiguratilor care fac dializa in aceste centre au fost transmise caselor judetene.
Furnizorii de servicii medicale de dializa le vor activa la prima prezentare a pacientilor la centrul de dializa.
Ilona Rotaru

Eduard Găiseanu
Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe