PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SE CAUTĂ SOLUȚII – VIDEO

SE CAUTĂ SOLUȚII – VIDEO

de admin
0 vizualizări

MDI TV v-a prezentat cum un cos de fum inalt de 33 de metri a bagat spaima in locatarii unui bloc din Targoviste. Turnul era folosit de societatea de termoficare, dar acum este lasat in paragina, ca de altfel si centrala din cartier. Oamenii au inceput sa se teama ca se va prabusi, din momentul in care caramizile au inceput sa se desprinda. Ce parere au autoritatile despre aceasta situatie? Locatarii au dreptate, iar cosul de fum va fi daramat. Nu se stie insa cum si cand!
Construit chiar langa acest bloc cu zece nivele, acest turn inalt de 33 de metri era folosit drept cos de fum pentru centrala termica, sustin cei care locuiesc in cartier. De mai multi ani, centrala nu mai functioneaza si totul a ajuns o ruina. Problema este insa, spun locatarii blocului, ca turnul este si el intr-o stare de degradare avansata. Au inceput deja sa se desprinda bucati din el, iar oamenii se tem sa nu se prabuseasca peste cei care trec prin zona sau peste copiii care se joaca langa bloc.
Oamenii au anuntat autoritatile, iar raspunsul acestora a venit. Se cauta solutii pentru concesionarea fostelor centrale termice din cartierele Targovistei unde acum se desfasoara lucrari de reabilitare. Aici ar putea fi create cluburi pentru pensionari, dar este nevoie de investitii, pentru ca au ajuns o ruina. Cat depsre cosurile centralelor, care se regasesc deasemena in mai multe cartiere, autoritatiel spun ca trebuie demolate. Si ele au ajuns intr-o stare de degredare, dar demolarea lor, in special a celui din microraionul VI, inalt de 33 de metri nu se poate face peste noapte. In concluzie, situatia se va rezolva, insa nu se stie cum si cand.

Mădălina Zăbavă
Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe